Napařovací hrnec
Popis produktu
Napařovací hrnec (nebo také parní hrnec) je kuchyňské zařízení, které slouží k šetrné přípravě jídla v páře – tedy bez přímého kontaktu s vodou. Pára ohřívá potraviny rovnoměrně a pomalu, čímž pomáhá zachovat chuť, vitamíny, minerály i barvu surovin.
Využití napařovacího hrnce:
1. Zdravé vaření bez tuku
-
Pára umožňuje přípravu pokrmů bez přidání oleje nebo tuku, což je ideální pro dietní nebo zdravý životní styl.
2. Příprava zeleniny
-
Brokolice, květák, mrkev, cuketa, hrášek... – napařená zelenina si zachová přirozenou barvu, křehkost i chuť.
3. Vaření rýže, kuskusu, bulguru
-
Mnohé napařovací hrnce mají vloženou misku na přípravu rýže nebo podobných surovin.
4. Ryby a drůbež
-
Losos, treska, kuřecí maso – příprava v páře zachová šťavnatost a chuť.
5. Ohřívání pokrmů
-
Pokrmy se ohřejí rovnoměrně a bez vysychání, což je vhodné např. pro rýži, knedlíky nebo těstoviny.
6. Příprava dezertů a knedlíků
-
Např. tvarohové knedlíky, kynuté buchty nebo sladké rýžové nákypy se dají v páře připravit bez připálení.
Parametry produktu
Hrnec, děrovaný vnitřní hrnec, poklička