Napařovací hrnec

{{ currPrice.toLocaleString() }} Kč ({{ currDiscountLevel }} Kč s DPH/{{ variants[0].unit_si }}) ({{ currDiscountLevel }} Kč s DPH/{{ variants[0].unit_si }}/den)
- +
Výhodnější cena:
{{ discount[0] }} {{ isNaN(discount[2]) ? "" : "- " }}{{ discount[2] }} {{ discount[3] }} | {{ discount[1] }} Kč/{{ discount[3] }}
{{ discount[0] }} | {{ discount[1] }} Kč
Vyberte variantu:
{{ variant.name_attributes }} (Kód: {{ variant.goods_code }})
Skladem
Vyprodáno (Předpokládaná dostupnost: {{ variant.returning_date }})
Popis produktu

Napařovací hrnec (nebo také parní hrnec) je kuchyňské zařízení, které slouží k šetrné přípravě jídla v páře – tedy bez přímého kontaktu s vodou. Pára ohřívá potraviny rovnoměrně a pomalu, čímž pomáhá zachovat chuť, vitamíny, minerály i barvu surovin.

Využití napařovacího hrnce:

1. Zdravé vaření bez tuku

  • Pára umožňuje přípravu pokrmů bez přidání oleje nebo tuku, což je ideální pro dietní nebo zdravý životní styl.

2. Příprava zeleniny

  • Brokolice, květák, mrkev, cuketa, hrášek... – napařená zelenina si zachová přirozenou barvu, křehkost i chuť.

3. Vaření rýže, kuskusu, bulguru

  • Mnohé napařovací hrnce mají vloženou misku na přípravu rýže nebo podobných surovin.

4. Ryby a drůbež

  • Losos, treska, kuřecí maso – příprava v páře zachová šťavnatost a chuť.

5. Ohřívání pokrmů

  • Pokrmy se ohřejí rovnoměrně a bez vysychání, což je vhodné např. pro rýži, knedlíky nebo těstoviny.

6. Příprava dezertů a knedlíků

  • Např. tvarohové knedlíky, kynuté buchty nebo sladké rýžové nákypy se dají v páře připravit bez připálení.

Parametry produktu

Hrnec, děrovaný vnitřní hrnec, poklička